Perjantaina käytiin Santa Cruz kirkossa, tai oikeastaan kirkon kahvila ravintolassa kuuntelemassa Portugalilaista kansanmusiikkia, fadoa. Fado oli musta aika kauniin kuulosta, että kyllä sitä ihan mielellään uudestaankin käy kuuntelemassa. Cafe Restaurante Santa Cruzissa maisteltiin sivistyneesti myös portviiniä. Koin ensi kosketukseni portviiniin ja täytyy kyllä sanoa, että tykästyin siihen makeaan ja voimakkaaseen hedelmäiseen makuun. Täytyykin tutustua paremmin tuohon Portviiniin täällä ollessa.
 |
Fado |
 |
Portwine tasting |

Tänään tuli tutustuttua yhteen Coimbran perinne ruuista, Chanfanaan. Chanfanassa on kilin lihaa, joka oli myös uusi tuttavuus. Kilin liha oli aika erikoista. Siinä oli paljon kohtia joita mietin,
että kuulukohan tää syödä vai ei. Mutta niistä parhaista lihakohdista se kilin liha oli kyllä tosi maukasta. Siinä oli vaan aika paljon läskiä ja nahkaa tai jotai
ihmeelistä sitkeetä.. kyllä mä kaiken silti tietty söin. Olenhan
kaikki ruokanen!
Ateriaan kuului alkuruoka, jälkiruoka sekä kahvi ja juomat ja koko komeus maksoi vain 10€ mieheen!
Juomaksi valitsin viinin ja luulin tilanneeni sitä lasillisen, mutta sitä tulikin pienen karahvin verran. Siinähän tuli pieneen hiprakkaankin kun pakkohan se kaikki oli juoda pois.
Otin missiokseni maistaa kaikkia erilaisia pastelarioita täällä! Olen jo paneutunut tähän missiooni aika hyvin, mutta vielä työmaata riittää. Täytyy siis ahkerasti käydä kahviloissa ja valita aina erinäkönen herkkubite!
Tässä vähän kuvia tän hetken saldosta. Harmi vaa etten tiedä kaikkien näiden nimiä eikä joka herkusta ole tullut otettua kuvaa.
 |
Chocolatecake & some egg thing |
 |
Some budding |
 |
Vas. suklaasalamia! |
Yhtä Aveiron paikallista erikoista herkkua nimeltä Ovos moles ( tai
ovos molos niinku Sanna sano..) pääsin myös maistamaan, kun Sanna sai
harjottelupaikan ohjaajaltaan niitä. Aika erikoisen makusia olivat. Paha
sanoa maistuivatko hyviltä vai pahoilta. Tässä on kananmunan keltuaista ja sokeria ja siltä se myös maistuu. Maku muistuttaa vähän
niinkuin taikina siinä vaiheessa kun munat ja sokeri on vatkattu
vaahdoksi, mutta tässä koostumus on vähän erilainen.
 |
Ovos moles |
 |
Ovos moles inside |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti