sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Ruoka, juoma & musiikki kulttuuria

Perjantaina käytiin Santa Cruz kirkossa, tai oikeastaan kirkon kahvila ravintolassa kuuntelemassa Portugalilaista kansanmusiikkia, fadoa. Fado oli musta aika kauniin kuulosta, että kyllä sitä ihan mielellään uudestaankin käy kuuntelemassa. Cafe Restaurante Santa Cruzissa maisteltiin sivistyneesti myös portviiniä. Koin ensi kosketukseni portviiniin ja täytyy kyllä sanoa, että tykästyin siihen makeaan ja voimakkaaseen hedelmäiseen makuun. Täytyykin tutustua paremmin tuohon Portviiniin täällä ollessa.

Fado
Portwine tasting

Tänään tuli tutustuttua yhteen Coimbran perinne ruuista, Chanfanaan. Chanfanassa on kilin lihaa, joka oli myös uusi tuttavuus. Kilin liha oli aika erikoista. Siinä oli paljon kohtia joita mietin, että kuulukohan tää syödä vai ei. Mutta niistä parhaista lihakohdista se kilin liha oli kyllä tosi maukasta. Siinä oli vaan aika paljon läskiä ja nahkaa tai jotai ihmeelistä sitkeetä.. kyllä mä kaiken silti tietty söin. Olenhan kaikki ruokanen!

Ateriaan kuului alkuruoka, jälkiruoka sekä kahvi ja juomat ja koko komeus maksoi vain 10€ mieheen!

Juomaksi valitsin viinin ja luulin tilanneeni sitä lasillisen, mutta sitä tulikin pienen karahvin verran. Siinähän tuli pieneen hiprakkaankin kun pakkohan se kaikki oli juoda pois.


Otin missiokseni maistaa kaikkia erilaisia pastelarioita täällä! Olen jo paneutunut tähän missiooni aika hyvin, mutta vielä työmaata riittää. Täytyy siis ahkerasti käydä kahviloissa ja valita aina erinäkönen herkkubite!
Tässä vähän kuvia tän hetken saldosta. Harmi vaa etten tiedä kaikkien näiden nimiä eikä joka herkusta ole tullut otettua kuvaa.
Chocolatecake & some egg thing

Some budding
Vas. suklaasalamia!


Yhtä Aveiron paikallista erikoista herkkua nimeltä  Ovos moles ( tai ovos molos niinku Sanna sano..) pääsin myös maistamaan, kun Sanna sai harjottelupaikan ohjaajaltaan niitä. Aika erikoisen makusia olivat. Paha sanoa maistuivatko hyviltä vai pahoilta. Tässä on kananmunan keltuaista ja sokeria ja siltä se myös maistuu.  Maku muistuttaa vähän niinkuin taikina siinä vaiheessa kun munat ja sokeri on vatkattu vaahdoksi, mutta tässä koostumus on vähän erilainen. 
Ovos moles
Ovos moles inside

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti